12-09-2011
zmień rozmiar tekstu
A+ A-
Miłośnicy najbardziej wysublimowanych smaków będą usatysfakcjonowani. W Warszawie, w weekend 16-18 września kolejny już raz odbędzie się Festiwal Wina i Serów. To wszystko w Centrum handlowo-rozrywkowym Blue City przy Al. Jerozolimskich 179.
To miejsce, w którym każdy maniak szlachetnych trunków i wykwintnych serów może nie tylko spróbować, ale również kupić i zamówić wszystkie wystawiane produkty. Kto pił różowe porto? Kto pamięta smak doskonałych, delikatnych trunków z Krety czy jedwabistą słodycz najlepszych tokajów? A wspaniałe beczkowe wina z serca Hiszpanii, czarne wina z francuskiego Cahors czy finezyjne szampany lub rześkie prosecco? Nie zabraknie także win z Nowego Świata, słodkiej garnachy i butikowych win typu barrique robionych we Francji i we Włoszech... przez Polaków. Wino z lodami lub w drinku? To też jest możliwe!
Dla fanów dobrej kuchni sery z Toskanii i Austrii, polskie oscypki i bryndza, oliwy toczone z owoców rodzących się wśród najlepszych włoskich winnic, a także kawałek dobrze dojrzałej salciccia.
Jednym zdaniem: ponad 500 gatunków win i 200 innych produktów, których obok wina zabraknąć nie powinno, w jednym miejscu przez 3 dni.
Więcej informacji na: ,